Skigebieden in Oostland,
Oost NoorwegenÅl in Hallingdal
Familie skigebied met 14 afdalingen en 6 skiliften.

Beitostølen
Rustig skigebied met het centrum aan de voet van alle pistes. In totaal zo'n 20 km aan pistes voor beginners en gevorderden.

Geilo
Geilo is een van de bekendere skigebieden en heeft in totaal zo'n 40 pistes die geschikt zijn voor beginnende en gevorderde skiërs. Ook voor snowboarders en langlaufers zijn er goede voorzieningen zoals snowparken en uitgestippelde routes. Een skipas voor volwassen kost zo'n 200 euro per week en geeft toegang tot zo'n 20 liften waar nauwlijks wachtrijen zijn.

Gol in Hallingdal
Familie skigebied met 6 afdalingen en 3 skiliften. Er is ook een zwemparadijs in de buurt.

Hemsedal
In Hemsedal bevinden zich twee skicentra die ongeveer 10 km uit elkaar liggen. Zowel beginners als gevorderden kunnen in deze mooie omgeving hun ei kwijt. Er zijn zo'n 43 pistes en de langste afdaling is 6 km lang. Snowboarders en freestylers kunnen terecht in maar liefst 5 snowparken.

Høvringen
Voornamelijk een langlauf gebied.

Kvitfjell
Modern skigebied gebouwd voor de Olympische winterspelen in '94. In totaal heeft het skigebied zo'n 29 km aan pistes die geschikt zijn voor alle niveau's. De langste afdaling is zo'n 3,5 km lang. Sneeuwkanonnen zorgen ervoor dat je hier vrijwel altijd kunt skiën.

Lillehammer / Hafjell
Lillehammer is bekend van de olympische winterspelen in '94 en ligt op zo'n twee uur rijden van Oslo Airport. Het skigebied heeft zo'n 40 pistes waaronder 7 verlichte. Verder zijn er ook mogelijkheden voor offpiste skiën en natuurlijk langlaufen.

Norefjell
Norefjell ligt het dichtst bij Oslo en is een mooi skigebied met zo'n 26 skipistes en 13 skiliften. Vier pistes zijn 's avonds verlicht en er is een snowpark voor snowboarders.

Oslo Winter Park Tryvann
Op slechts 20 minutes van Oslo ligt Tryvann. Dit makkelijk te bereiken skigebied heeft 18 afdaling en 11 liften. Alle afdaling zijn verlicht en er is een funpark met halfpipe.

Rauland en Holtardalen

Familie skigebied met zo'n 26 afdalingen van bijelkaar 20 km. Skischool en skiverhuur is ook hier allemaal aanwezig. Skipassen zijn per dag of per week te verkrijgen.

Rjukan (Gaustablikk)
Mooi skigebied met 28 pistes en 12 liften. Langste afdaling is 3,5 km. Verder heeft men hier 80 km aan loipes voor langlaufen.

Sjusjøen
Familie skigebied op 20 km van Lillehammer met snelle 6 persoons skilift. Er is een gratis afdaling voor beginners en kinderen. Langste afdaling 2, 2 km. Bij het huren van skimateriaal zijn helmen gratis.

Skeikampen
Familie skigebied met zo'n 17 pistes van bij elkaar zo'n 20 km. De langste afdaling is hier 1,8 km. Verder zijn er 11 liften die je snel naar de top brengen. Skeikampen ligt zo'n 220 km van Oslo af. Een skipas voor volwassenen kost zo'n 200 euro per week.

Sudndalen
Dit skigebied hoort bij Hol Kommune (waar ook Geilo onder valt) en ligt aan
de weg tussen Hol en Aurland.

Trysil
Trysil is een van de grootste skigebieden van Noorwegen met maar liefst 71 pistes voor alle niveau's. Het gebied is ideaal voor families en Trysil geeft wintersporters een unieke sneeuwgarantie dat belooft geld terug te betalen als er onverhoopt onvoldoende sneeuw is.

Vrådal
Kleiner skigebied met 15 pistes en 5 liften.

Websites
www.visitoslo.com

Provincies van Oost Noorwegen
Oostland bestaat uit de provincies Østfold, Akershus, Oslo, Hedmark, Oppland, Buskerud, Vestfold en Telemark.

Zoek wintersportgebiedenContact Disclaimer Links